Over mij

cropped-portretten.jpg

Ik ben mijn loopbaan begonnen als dansdocent en gedurende tien jaar heb ik lesgegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Fysieke belemmeringen vroegen erom het roer om te gooien. Daarna werd ik hoofd van CKE-dansschool en later zakelijk en artistiek leider van DCU. In de 25 jaar dat ik nu werkzaam ben binnen de kunst- en cultuursector heb ik ruime ervaring opgedaan op het gebied van beweging en bewustzijn binnen organisaties: leiderschap, beleids- en teamontwikkeling, creativiteit en kwaliteit. Mijn keuze voor het vak loopbaanadviseur getuigt van mijn grote interesse in de menselijke factor binnen organisaties. Wat beweegt mensen en wat motiveert iemand? Wat heeft iemand nodig om tot bloei te komen en in balans te blijven? Dat zijn vragen die mij interesseren.

“Als loopbaanadviseur ontmoet ik mensen die de kwaliteit van hun huidige werk of werksituatie willen evalueren en op grond daarvan zo nodig willen veranderen. Ik heb gemerkt dat een veranderingsproces niet lineair, maar eerder spiraalsgewijs verloopt. Ik zie mensen een beweging naar binnen maken, zich verbinden met zichzelf en de dingen die ze echt belangrijk vinden. De vorm van een spiraal vind ik een prachtige metafoor voor dit proces.”

De spiraal is een veel voorkomende vorm in de natuur, wetenschap en kunst. Denk maar aan het slakkenhuis, ons DNA, een springveer of de gulden snede. De spiraal is ook een symbool van kracht. Om je een voorstelling te maken van deze kracht, moet je je het beeld van een draaikolk eens voor de geest halen, waarbij de spiraalvormige beweging je naar het middelpunt leidt en weer terug misschien. Net als dansende derwisjen die naar het middelpunt van de spiraal kunnen reizen en eruit terugkomen met de magische kracht van hun keuze.

“Het is vanuit dit besef en mijn dansachtergrond dat ik mensen begeleid naar een nieuw perspectief in hun loopbaan en ze help hun eigen keuzes te (leren) maken”.

Loopbaanbegeleiding, training en advies