Over mij

Even voorstellen

Mijn naam is Marcella van Megen. Sinds 2012 ben ik werkzaam als gediplomeerd loopbaancoach en heb ik mijn eigen praktijk. Ik doe dit werk nog steeds met heel veel plezier. Mijn rugzak is gevuld met 30 jaar ervaring in het begeleiden, leiden en coachen van professionals in de culturele en creatieve sector. Of het nu was vanuit mijn rol als dansdocent, zakelijk- of artistiek leider of nu als coach, mensen in beweging brengen is de rode draad in mijn werkende leven.

Oprecht geïnteresseerd

Ik begrijp de specifieke uitdagingen waar je als professional in de culturele en creatieve sector mee te maken hebt. Het kan soms voelen alsof je eenzaam vecht tegen de stroom in, maar je staat er niet alleen voor. Als coach ga ik graag met je in gesprek. Ik ben oprecht geïnteresseerd in wat jou beweegt en motiveert. Ik neem de tijd voor je, luister aandachtig en stel vragen. Reflecterende of speelse vragen en soms lastige vragen maar altijd met als doel jou weer in verbinding te brengen met de dingen die werkelijk belangrijk voor je zijn.

Leren dansen in de regen

Bij mij zit je niet alleen aan tafel. Ik werk met schrijf-, teken-, en onderzoeksopdrachten en bovenal fysiek in de ruimte, waardoor wat je zegt, wat je voelt en wat een situatie met zich meebrengt ook echt beleefd kan worden. Zo creëer ik opheldering in een vaak vertroebeld beeld en breng ik je op nieuwe ideeën of tot een ander perspectief.

Uit eigen ervaring weet ik dat ongeplande gebeurtenissen in je werk of je leven ook een positieve invloed kunnen hebben op je loopbaan en levensloop. Ik zie dat ook bij mijn cliënten die besluiten regie te nemen over hun eigen succes. Niet makkelijk maar altijd bevrijdend. Een mooie variant hiervan ligt besloten in de uitspraak van Vivian Green: ‘Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain’. Het is mijn drijfveer om mensen te leren dansen in de regen. Niet door te volgen maar door vrij te bewegen en zelf richting te kiezen.

Expertise

Ik kom zelf uit de beroepspraktijk en heb een dansachtergond. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). In 1990 ben ik afgestudeerd als dansdocent met specialisatie moderne dans, jazz- en tapdans. Na mijn studie heb ik gewerkt bij CKE-dansschool. Fysieke omstandigheden vroegen erom het roer om te gooien. Via een opleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) heb ik mij omgeschoold tot manager culturele instellingen om vervolgens hoofd van CKE-dansschool en later zakelijk- en artistiek leider van Stichting Danscentrum Utrecht te worden. Momenteel ben ik naast gecertificeerd loopbaan coach werkzaam als profielbegeleider bij Fontys Academy of the Arts. Ik begeleid vierdejaars studenten in de afstudeerfase van de opleiding tot docent, maker, danser. Ook geef ik trainingen op het gebied van sociale veiligheid.

Mijn kennis over en ervaring in de culturele en creatieve sector combineer ik met theorieën, modellen en instrumenten uit NLP, Transactionele Analyse (TA), Enneagram, Systemisch werken, methode Hoogendijk en Voice Dialogue.

Zet de eerste stap

Ben jij bereid jouw vragen en wensen serieus te nemen en spreekt een betrokken, alomvattende en professionele begeleiding je aan? Wacht dan niet tot iemand anders je in beweging brengt, maar zet zelf de eerste stap! Neem contact met mij op voor vragen of het plannen van een kennismakingsgesprek.

It’don’t mean a thing if it ain’t got that swing.

-Duke Ellington en Irving Mills-