Klantverhalen

Lees hier hun inzichten en ervaringen

Niki 30 jaar, Projectleider Cultuur en Samenleving:
Mijn werk en vooral mijn functie was op papier precies het gene wat ik dacht leuk te vinden, maar in de praktijk voelde ik me daar steeds minder goed bij. Door veranderende omstandigheden in de organisatie ben ik doorgeschoven naar een andere functie die me dus zeker wel aansprak maar in de uitvoering niet geheel bij mij paste. Daarbij was ik redelijk uitgeput van alle veranderingen waardoor ik niet mijn energieke zelf was en het eigenlijk allemaal niet zo goed overzag. Ik ging met Marcella in gesprek om inzicht te krijgen in wat een goede vervolgstap zou zijn. Kan ik mijn werk anders inrichten en zo weer plezier krijgen in wat ik doe? Of is het tijd om verder te gaan kijken? Marcella heeft me op verschillende manieren een spiegel voorgehouden. Enerzijds door mij mijn struggles te laten vertellen en daar zo samen meer overzicht in te krijgen, anderzijds door oefeningen te doen en mij te laten ervaren hoe het voelt om te blijven waar ik zit of ergens anders te gaan werken.

Het heeft me echt geholpen om niet alleen na te denken over, (daar ben ik namelijk zelf ook al heel goed in) maar ook op verschillende manieren te ervaren wat goed voelt. Ik heb onze gesprekken als heel prettig ervaren en ik denk dat Marcella heel goed aanvoelt wat in welke situatie een passende oefening of werkvorm is. Ik had letterlijk het overzicht niet meer en kon niet meer filteren wat nou de oorzaak en wat het gevolg was van mijn ontevreden gevoel. Ik denk dat de kracht van onze gesprekken is dat Marcella me uit mijn hoofd wist te halen. Voor mij is dit echt een voorbeeld dat je het niet altijd alleen hoeft te doen en in zo’n situatie zou ik iedereen Marcella aanraden.

Renate 49 jaar, Teammanager Rijksmuseum:
Voordat ik bij Marcella kwam was ik na 20 jaar veranderd van baan en ik wist al snel dat deze baan niet de baan was die bij me paste. Daarvoor dacht ik geen loopbaancoaching nodig te hebben maar doordat ik niet wist hoe nu verder heb ik haar expertise ingeschakeld. Marcella bood me elke sessie weer de juiste tools die ik nodig had om helderheid te krijgen over mijn loopbaan. Zo hielp ze me inzicht geven in mijn denkpatronen en deze te doorbreken. Daarnaast hielp ze me inzicht te geven in mijn krachten en valkuilen zodat ik deze ik helder kon vertalen naar mijn profielbeschrijving en tijdens de sollicitatiegesprekken die ik daarna had. Zonder Marcella had ik nooit zo snel de stappen doorlopen. Samen met haar kon ik mij volledig focussen op mijn loopbaan en Marcella wist elke bijeenkomst helder te krijgen waar mijn vraag zat en de juiste werkvormen aan dat moment te koppelen. Dat maakt haar werkwijze uniek. Ze weet precies op het juiste moment de juiste werkvorm aan te bieden en draait geen systeempje af. Daarnaast had ik een ontzettend goede klik met Marcella. Ze is lief en oprecht geïnteresseerd in mij geweest en nadat ik mijn droombaan had gevonden vierde ze mijn succes met me mee. Ik zou iedereen een dergelijk proces met haar gunnen. Ik ben Marcella ontzettend dankbaar.

Herma:
Ik kwam bij Marcella met de vraag of het een goed idee was om iets voor mezelf te beginnen. Waar ik had verwacht vooral over werk te praten, ging het veel dieper dan dat. We gingen dieper in op wie ik als persoon ben, wat mijn waarden zijn, wat ik belangrijk vind en waarom. Op die manier kwam ik erachter wat ik nou eigenlijk ten diepste zou willen en wat daarachter zit. Ik vond het ontzettend waardevol en leerzaam om zo over mezelf na te denken. Iedere sessie ging ik blanco in en kwam er weer iets verrassends uit wat ik in mijn eentje écht niet had kunnen bereiken. Inmiddels ben ik van mening dat eigenlijk iedereen weleens zo’n traject zou moeten doen, niet alleen als je problemen op je werk ervaart. Maar gewoon als check: zit ik wel goed op mijn plek, wat vind ik nou écht belangrijk en hoe kan ik dat waarmaken? Marcella weet steeds precies de juiste oefeningen te doen en de juiste vragen te stellen. Daarnaast is ze gewoon een heel fijn mens en waren de sessies naast leerzaam ook heel gezellig, ik voelde me enorm op mijn gemak bij haar. Ik kan dan ook een traject bij Marcella niets anders dan aanraden!

 

S. 51 jaar Teamleider:
Marcella kan op heel integere en ongedwongen wijze scherpe vragen stellen. Ze heeft mij geholpen zelf helder te krijgen wat voor mij een goede volgende stap zou zijn in mijn loopbaan en dit heeft me gesterkt in het volgen van mijn eigen inzicht en intuïtie.

Meriam 31 jaar:
Tijdens de loopbaanbegeleiding ben ik mezelf nog beter gaan kennen door alle inzichten die ik opgedaan heb. De oefeningen zijn heel concreet en stimuleren je verder te kijken dan je gewend bent. Marcella heeft het talent om het onbewuste zichtbaar en voelbaar te maken, waardoor ik ben gaan snappen wat mijn intuïtie mij probeert te vertellen. Mede dankzij haar heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren en kan ik nu beter kiezen wat ik wel en niet wil.

 

Anoniem, 61 jaar:
Al 33 jaar blij en tevreden met mijn orkestbaan voel ik mij echt op mijn plek. Inmiddels in combinatie met (zeer) diverse werkzaamheden zowel binnen als buiten het orkest, loop ik aan tegen gebrek aan focus op eigen doelen, gevoel van ontevredenheid, hoge verwachtingen, plichtgevoel en zelfkritiek.
Onze gesprekken brachten helderheid:
– Zicht op mijn werkstijl: wat is belangrijk en wat is urgent. Niet alles moet direct.
– Mijn mindset als perfectionist; mogen versus moeten.
Vergaard inzicht in de praktijk toepassen blijft een uitdaging, maar het haalt toch zeker wat druk eraf en biedt mij vaker tevredenheid. Ik kan Marcella zeker aanraden, als warm en betrokken persoon met kennis, structuur en met ervaring in het specifieke werkveld van kunst en cultuur. Dat is erg prettig.
Doe jezelf dat plezier en neem die kans!

Maamke 29 jaar, actrice, schrijver, theatermaker en theaterdocent:
Tijdens onze sessies heb ik Marcella leren kennen als een warme, invoelende professional. Dit maakte het makkelijk om een band met elkaar op te bouwen en dat zorgde er voor dat ik me veilig voelde om me kwetsbaar op te stellen. Marcella stelt rake vragen en is in staat om zich met je te verbinden en precies dát aan te bieden wat klopt. Ik vind het fijn en bijzonder dat ik telkens door haar aan het denken werd gezet en daardoor in beweging werd gebracht. Daarbij was ze soms kritisch maar altijd oordeelloos. Ze heeft mij geholpen om meer grip op mijn twijfels rondom werk te krijgen. Er kwam zelfs plezier voor in de plaats! Bedankt Marcella, voor een onwijs fijn traject vol mooie inzichten.

Ludovic 48 jaar, Zanger:
Voordat ik met een loopbaan APK traject begon, had ik een gevoel van stagnatie in mijn carrière. Met behulp van Marcella heb ik een realistische scan kunnen maken van mijn professionele en persoonlijke situatie. We hadden een goeie klik. Door haar natuurlijke empathische houding kwamen de punten waarop ik mijn aandacht moest richten meteen naar voren. Onze gesprekken waren constructief en verhelderend en bovendien resulteerden ze in concrete en eenvoudige actie. Ik zit nu met meer vertrouwen in een veranderingsproces.

Birgitte 56 jaar:
Ik ben bij Marcella terechtgekomen in het kader van een Loopbaan APK. Op dat moment zat ik niet lekker in mijn vel op het werk en liep ik vast doordat ik meer en meer mezelf kwijtraakte. Marcella wist door haar empathische manier van vragen stellen en door opdrachten goed af te stemmen, mij inzicht te geven in wat werkelijk speelde. Ik voelde mij gelijk thuis en veilig door haar persoonlijke aanpak en ik zou haar absoluut aanbevelen. De inzichten die ik kreeg, werken nu nog steeds door en de deurtjes die zij heeft helpen openen, zijn nooit meer gesloten. Marcella heel veel dank daarvoor!

 

Juliette 33 jaar, scenograaf:
In mijn traject wilde ik graag dat er gekeken ging worden naar mijn chronische onzekerheid. Ik had het gevoel dat ik (bewust of onbewust) mijn eigen ruiten aan het ingooien was en niet verder kwam in mijn werk. Voor mij was het heel onduidelijk waarom dit steeds gebeurde. In drie sessies ben ik er achter waarom ik bepaalde patronen hanteer en heb ik van Marcella de tools gekregen om bepaalde vraagstukken aan te vliegen mochten ze zich weer voordoen. Hierdoor sta ik steviger in mijn schoenen en belangrijker; heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben. Ik zou Marcella van harte willen aanraden omdat ze zeer oprecht en geïnteresseerd is. Ze is enthousiast en dit werkt heel aanstekelijk. Ik voelde me meteen veilig in haar coaching en voelde me vooral heel erg gezien. Zonder twijfel zou ik opnieuw bij haar aankloppen voor een coachingstraject, mocht dit nodig zijn.

Anoniem:
Al meer dan 35 jaar werk ik als free-lance musicus; remplacant in orkesten. Daarnaast ben ik docent en organiseer ik workshops.
Ik doe dit alles met heel veel plezier, maar gaandeweg ging ik me wel een aantal dingen afvragen: Hoelang blijf ik nog gevraagd worden bij de orkesten? Is het werk in orkesten nog wel uitdagend genoeg? Of doe ik het omdat ik het zo gewend ben? En wat zou ik nog meer willen? Samen met Marcella heb ik deze vragen onderzocht. Marcella is zeer goed in staat om een spiegel voor te houden, en alles voor mij op een rijtje te zetten. Ze luistert heel goed, en belicht mijn vragen van verschillende kanten. Na 3 fijne gesprekken kwam ik tot de conclusie dat variatie in mijn werk voor mij het belangrijkste is. Hiermee ben ik nu aan de slag en dit geeft een rustig en fijn gevoel. Ik heb mijn leven op de rit met veel variatie en afwisseling, ik kan daar zonder frustratie of twijfel nu meer van genieten. Hier ben ik Marcella zeer dankbaar voor!

Femke 41 jaar, Programmamaker theater:
Zit ik op de goede weg? Klopt mijn werk bij mij. Ik voel me goed op mijn werk, maar het is niet mijn eindpunt, maar waar wil ik dan wel naartoe? Met deze vragen liep ik al een tijdje rond. Door de gesprekken met Marcella heb ik inzicht in mijn kwaliteiten gekregen en weet ik beter hoe ik deze kan inzetten en naar buiten toe kan presenteren door middel van een up to date cv bijvoorbeeld. Ik raad iedereen aan om een keer een loopbaan APK traject te doen voordat je vast loopt op je werk of opzoek bent naar iets anders. Een auto laat je ook apk keuren ook als je denkt dat er niks kapot aan is. Juist doordat ik de Loopbaan APK nu heb gevolgd weet ik dat ik voor nu goed zit op mijn werkplek, maar weet ik ook welke mogelijkheden er nog meer zijn en houd ik mijn ogen en oren open voor uitdagingen die goed bij mij passen. Ik hoop straks van werk te kunnen switchen niet omdat ik ‘moet’ maar omdat ik het wil. Om dat er een nieuwe uitdaging beter bij me past.

Esther, 25 jaar:
Een loopbaantraject, helemaal ‘op maat gemaakt’, wat me nieuwe inzichten, duidelijkheid en een concreet nieuw loopbaanperspectief heeft gegeven. Een intensief traject vol ontdekkingen over mezelf en over wat ik echt belangrijk vind in het leven. Marcella heb ik ervaren als een erg fijne en integere begeleider die zich helemaal inzet en waarbij je volkomen jezelf kunt zijn.

Anoniem:
Ik had behoefte aan een periode van persoonlijke spiegeling in relatie tot ontwikkelingen in mijn werkrol. Vragen als wie ben ik als leidinggevende, hoe verhoud ik me in de dynamiek van het MT. Hoe plaats ik me t.o.v. de directeur. En hoe werkt dit alles door in mijn positie in de totale organisatie.
Ik was zoekende hoe ik me verhoud in het krachtenveld dat speelt in de organisatie. Verschillende belangen, verschillende typen personen. En ik heb de neiging om alleen de professionele rol te laten zien. Terwijl ik er ook op leeg loop als de rest van mijn persoon niet zichtbaar is. Hoe plaats ik die twee in een fijne balans?
Marcella maakte me met hele vloeiende stappen bewust van wat ik onbewust al wist. Behoeftes die verstopt zaten in een wirwar van emoties en vragen werden duidelijk. Waardoor ik er regie op kon nemen en het bewust kon inzetten.
Door me in de ruimte te laten bewegen kon ik ook uit alleen maar de redenatie komen. Kon ik voelen wat er nodig was en wat het effect was van in verschillende situaties te stappen (TA). Ik werd me meer bewust van wat ik nodig heb als leidinggevend en ook wat ik nodig heb van mijn leidinggevende en mijn collega’s MTers. Ik ben me er nu meer bewust van en realiseer me gelijk ook dat ik er daarmee niet blijvend ben. Er zal af en toe nog weer een bewust moment van reflectie/afstemming nodig zijn: ben ik nog waar ik wil zijn, ben ik afgegleden, wat is er na een paar maanden nodig om verder te verdiepen in dit bewustzijn. Dus een er komt nog wel weer een afspraak over een paar maanden om weer even met haar bij mezelf in te checken.

Marcella communiceert open, direct, maar met een hele warme en menselijke maat. Ik voel me op mijn gemak bij haar, om me open te stellen en werkelijk met haar te doorzoeken wat er speelt. Marcella heeft een kwaliteit om te benoemen wat je zelf niet zelf uitspreekt, maar wel uitstraalt. Of je dit nu bewust achter houdt, of dat je je er nog niet bewust van bent. Marcella ‘leest’ je als persoon, de situatie, hoe je in je lichaam zit. En zet al die elementen in om je in beweging te brengen.

 

Irene 30 jaar, zakelijk leider:
Door de prettige en open gesprekken met Marcella kreeg ik inzicht in mijn situatie en ontdekte ik hoe ik door los te laten de energie weer kan laten stromen. Marcella gaf me de ruimte om na te denken en mijn gedachten goed te formuleren. De opdrachten vormden een goede aanvullingen op de gesprekken; ze dwongen me diep na te denken over vastgeroeste patronen en gedachten. Dit was soms confronterend, maar door de begeleiding van Marcella werd de confrontatie iets positiefs.

Nicole, 55 jaar:
In 6 sessies heb ik met Marcella het Koerstraject doorlopen. Marcella is een sympathieke, empathische vrouw met een luisterend oor maar ook een spiegel voorhoudend. Samen zijn we op zoek gegaan naar wie ik nu echt ben en wat ik wil. Niet altijd makkelijk maar door de veiligheid die zij mij bood heb ik veel dingen durven aangaan en echt stappen gezet.

Meintje 42 jaar, Altvioliste:
Ik had een sabbatical aangevraagd bij mijn werk, vanwege veranderingen op het werk, en wilde graag meer duidelijkheid over hoe ik dit sabbatical kon gaan invullen.
Jij hebt mij erg geholpen mijn gedachten te kaderen. Ook heb je processen die ik momenteel doorloop inzichtelijk weten te maken. En dat in slechts drie sessies. De tweede en derde sessie, en dan met name het behandelen van de hechtingscirkel en het plaatsnemen op drie stoelen met drie denkbeeldige routes naar de toekomst, geven mij nog steeds veel houvast. Ik weet door de gesprekken dat ik op de goede weg zit, en vind het niet meer eng dat ik nog niet precies weet waar de weg naar toe gaat. De zoektocht is een mooie uitdaging geworden, zonder angst en paniek.

Je kan op een hele rustige en integere wijze mensen echt verder helpen. Je zit bij jou niet alleen aan een tafel, maar doet ook echt opdrachten in de ruimte. Daardoor onthoud je veel beter wat je tijdens de sessies hebt gedaan. Je weet goed snel en effectief tot de kern van de vraag door te dringen. Ik heb inmiddels al een vriendin naar je doorverwezen en zou dat zo weer doen!

Jedidjah 36 jaar, regisseur en producent:
Marcella heeft mij veel inzichten gegeven in de keuzes die ik (tot op dat moment) in mijn werk gemaakt had, en op weg geholpen bij het nadenken over of en hoe ik hierin verder moest. Het door haar gebruikte koerstraject was zeer bruikbaar, ook voor freelancers zoals ik die niet helemaal in het reguliere arbeidsloopbaan-plaatje passen. Marcella’s kennis van en inzicht in de culturele sector was voor mij een groot pluspunt. Ze luistert goed en reflecteert meteen op wat je gezegd hebt, zonder je daarbij een specifieke richting in te willen duwen. Haar oprechte interesse en rustige manier van werken zorgen ervoor dat je je meteen prettig voelt bij haar.

Gun het jezelf

Heb jij het gevoel dat je in cirketjes blijft ronddraaien en niet echt verder komt? Vind jij dat je alles zelf moet oplossen en durf je niet om hulp te vragen? Stop met tobben en wachten op betere tijden en gun jezelf een tijd van bezinning op je loopbaan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

The body never lies

-Martha Graham-