Loopbaancoaching

Bewust sturing en richting geven aan je leven en loopbaan

Herken je deze vragen?

^

Ik heb het gevoel niet (meer) op de goede plek te zitten. Welke richting wil ik op?

^

Ik mis uitdaging. Wat wil ik op professioneel vlak nog bereiken?

^

Ik dreig mijn baan te verliezen. Wat betekent deze verandering voor mij?

^

Ik wil me heroriënteren op de arbeidsmarkt. Hoe bepaal ik mijn (nieuwe) koers?

^

Ik ben, na een reorganisatie, ontslagen. Wat nu?

Nieuw perspectief in je loopbaan

Bij veranderingen of juist stagnaties, al dan niet gedwongen door omstandigheden, kan de noodzaak om een besluit te nemen een grote druk op je leggen. Vaak kom je er met behulp van familie, vrienden of collega’s wel uit. Maar soms heb je het gevoel dat je eindeloos in cirkeltjes ronddraait. Dan kan het fijn zijn als iemand je helpt dit te doorbreken.

Loopbaan coaching is erop gericht jou te begeleiden naar een nieuw perspectief in je loopbaan en je te helpen je eigen keuzes te (leren) maken. Ik maak daarbij gebruik van het koerstraject (geïnspireerd op de methode Hoogendijk).

Het koerstraject

Tijdens het koerstraject leer je bewust sturing en richting te geven aan je loopbaan door eerst stil te staan in het heden en te reflecteren op het verleden. Je brengt in kaart wie je nu bent (jouw kwaliteiten, waarden en drijfveren) en wat je kan (kennis, vaardigheden en competenties). Vervolgens werp je een blik in de toekomst (dromen, wensen en aspiraties) en maak je een vertaalslag van jouw inzichten naar doelen voor de korte en lange termijn.

Wat kun je verwachten?

Elk traject wordt voorafgegaan door een intakegesprek om wederzijdse verwachtingen af te stemmen, de hulpvraag te formuleren en te beslissen of coaching een oplossing kan zijn. Daarna kan gestart worden met het coachtraject. Hierbij staan de volgende uitgangspunten centraal:

^

Inventarisatie van jouw (studie)loopbaan tot nu toe;

^

Onderzoek van jouw biografisch perspectief en het effect daarvan op jouw kwaliteiten en effectiviteit in het heden;

^

Bewust worden van jouw verworven kennis, vaardigheden en competenties;

^

Inzicht krijgen in innerlijke drijfveren en wat dit betekent voor de keuzes die je maakt in je werk en leven;

^

In verbinding blijven met jezelf en wat je echt belangrijk vindt;

^

Herkennen van blokkades die je ervan weerhouden te doen wat je graag wilt doen;

^

Leren doelen te stellen voor de toekomst en deze ook uitwerken.

Een volledig koerstraject omvat zes tot acht sessies van anderhalf tot twee  uur. Korte stukken theorie worden tijdens de sessies afgewisseld met oefeningen. Tussen de sessies ga je aan de slag met opdrachten. Het gehele traject beslaat ongeveer drie tot vier maanden en wordt afgesloten met een eindgesprek en evaluatie.

Vind jouw bestemming

Of je nu een (nieuwe) start wilt maken, wilt doorgroeien in je huidige functie of een ervaren professional bent die zijn of haar loopbaan eens onder de loep wil nemen, het koerstraject is een krachtig middel om je te helpen jouw bestemming te vinden en jouw koers voor de toekomst te bepalen. Naast een volledig koerstraject bied ik een Loopbaan APK en Loopbaan adviesgesprekken aan.

Welk traject past het beste bij jouw wensen en behoeften?

Loopbaan koerstraject

Een volledig koerstraject is erop gericht jou te begeleiden naar een nieuw perspectief in je loopbaan en je te helpen je eigen keuzes te (leren) maken. Het gehele traject beslaat ongeveer drie tot vier maanden en omvat zes tot acht 1 op 1 sessies van anderhalf tot twee uur.

Loopbaan koerstraject op basis van acht sessies bedraagt €1.440,-

Loopbaan APK

Een Loopbaan APK traject is erop gericht een goede balans te creëren tussen aandacht voor jezelf, voldoende uitdaging en plezier in je werk en je leven. Iets wat je met enige regelmaat doet om te kijken of je nog wel goed bezig bent. Dit traject is maatwerk waarbij we de inhoud bepalen op basis van jouw behoefte en thema’s die jouw interesse hebben.

Loopbaan APK op basis van drie sessies van 90 minuten bedraagt €540,-

Loopbaan adviesgesprek

Een loopbaan adviesgesprek is erop gericht jou beter inzicht te geven in jouw talenten en mogelijkheden.

Een adviesgesprek van één 1 op 1 sessie van 120 minuten bedraagt €240,-

* Deze prijzen zijn excl. 21% BTW en voor werkgevers en zakelijke klanten. Voor particulieren, zzp-ers en studenten hanteer ik een andere tarief. Neem hierover contact met mij op.

Inspirerende klantverhalen

Esther, 25 jaar:
Een loopbaantraject, helemaal ‘op maat gemaakt’, wat me nieuwe inzichten, duidelijkheid en een concreet nieuw loopbaanperspectief heeft gegeven. Een intensief traject vol ontdekkingen over mezelf en over wat ik echt belangrijk vind in het leven. Marcella heb ik ervaren als een erg fijne en integere begeleider die zich helemaal inzet en waarbij je volkomen jezelf kunt zijn.

Anoniem:
Al meer dan 35 jaar werk ik als free-lance musicus; remplacant in orkesten. Daarnaast ben ik docent en organiseer ik workshops.
Ik doe dit alles met heel veel plezier, maar gaandeweg ging ik me wel een aantal dingen afvragen: Hoelang blijf ik nog gevraagd worden bij de orkesten? Is het werk in orkesten nog wel uitdagend genoeg? Of doe ik het omdat ik het zo gewend ben? En wat zou ik nog meer willen? Samen met Marcella heb ik deze vragen onderzocht. Marcella is zeer goed in staat om een spiegel voor te houden, en alles voor mij op een rijtje te zetten. Ze luistert heel goed, en belicht mijn vragen van verschillende kanten. Na 3 fijne gesprekken kwam ik tot de conclusie dat variatie in mijn werk voor mij het belangrijkste is. Hiermee ben ik nu aan de slag en dit geeft een rustig en fijn gevoel. Ik heb mijn leven op de rit met veel variatie en afwisseling, ik kan daar zonder frustratie of twijfel nu meer van genieten. Hier ben ik Marcella zeer dankbaar voor!

Nicole, 55 jaar:
In 6 sessies heb ik met Marcella het Koerstraject doorlopen. Marcella is een sympathieke, empathische vrouw met een luisterend oor maar ook een spiegel voorhoudend. Samen zijn we op zoek gegaan naar wie ik nu echt ben en wat ik wil. Niet altijd makkelijk maar door de veiligheid die zij mij bood heb ik veel dingen durven aangaan en echt stappen gezet.

Gun het jezelf

Heb jij het gevoel dat je in cirketjes blijft ronddraaien en niet echt verder komt? Vind jij dat je alles zelf moet oplossen en durf je niet om hulp te vragen? Stop met tobben en wachten op betere tijden en gun jezelf een tijd van bezinning op je loopbaan. Neem gerust contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Logic will get you from A to B, imagination will take you everywhere.

-Albert Einstein-