Aanbevelingen

Je staat er niet alleen voor

“Voordat ik bij Marcella kwam was ik na 20 jaar veranderd van baan en ik wist al snel dat deze baan niet de baan was die bij me paste.
Daarvoor dacht ik geen loopbaancoaching nodig te hebben maar doordat ik niet wist hoe nu verder heb ik haar expertise ingeschakeld.  Marcella bood me elke sessie weer de juiste tools die ik nodig had om helderheid te krijgen over mijn loopbaan. Zo hielp ze me inzicht geven in mijn denkpatronen en deze te doorbreken. Daarnaast hielp ze me inzicht te geven in mijn krachten en valkuilen zodat ik deze ik helder kon vertalen naar mijn profielbeschrijving en tijdens de sollicitatiegesprekken die ik daarna had.
Zonder Marcella had ik nooit zo snel de stappen doorlopen. Samen met haar kon ik mij volledig focussen op mijn loopbaan en Marcella wist elke bijeenkomst helder te krijgen waar mijn vraag zat en de juiste werkvormen aan dat moment te koppelen. Dat maakt haar werkwijze uniek. Ze weet precies op het juiste moment de juiste werkvorm aan te bieden en draait geen systeempje af. Daarnaast had ik een ontzettend goede klik met Marcella. Ze is lief en oprecht geïnteresseerd in mij geweest en nadat ik mijn droombaan had gevonden vierde ze mijn succes met me mee. Ik zou iedereen een dergelijk proces met haar gunnen. Ik ben Marcella ontzettend dankbaar.”
Renate 49 jaar, Teammanager Rijksmuseum

“Al meer dan 35 jaar werk ik als free-lance musicus; remplacant in orkesten. Daarnaast ben ik docent en organiseer ik workshops.
Ik doe dit alles met heel veel plezier, maar gaandeweg ging ik me wel een aantal dingen afvragen: Hoelang blijf ik nog gevraagd worden bij de orkesten? Is het werk in orkesten nog wel uitdagend genoeg? Of doe ik het omdat ik het zo gewend ben? En wat zou ik nog meer willen?
Samen met Marcella heb ik deze vragen onderzocht. Marcella is zeer goed in staat om een spiegel voor te houden, en alles voor mij op een rijtje te zetten.
Ze luistert heel goed, en belicht mijn vragen van verschillende kanten. Na 3 fijne gesprekken kwam ik tot de conclusie dat variatie in mijn werk voor mij het belangrijkste is. Hiermee ben ik nu aan de slag en dit geeft een rustig en fijn gevoel. Ik heb mijn leven op de rit met veel variatie en afwisseling, ik kan daar zonder frustratie of twijfel nu meer van genieten.
Hier ben ik Marcella zeer dankbaar voor!”
anoniem

“Tijdens onze sessies heb ik Marcella leren kennen als een warme, invoelende professional. Dit maakte het makkelijk om een band met elkaar op te bouwen en dat zorgde er voor dat ik me veilig voelde om me kwetsbaar op te stellen. Marcella stelt rake vragen en is in staat om zich met je te verbinden en precies dát aan te bieden wat klopt. Ik vind het fijn en bijzonder dat ik telkens door haar aan het denken werd gezet en daardoor in beweging werd gebracht. Daarbij was ze soms kritisch maar altijd oordeelloos. Ze heeft mij geholpen om meer grip op mijn twijfels rondom werk te krijgen. Er kwam zelfs plezier voor in de plaats! Bedankt Marcella, voor een onwijs fijn traject vol mooie inzichten.”
Maamke  29 jaar (actrice, schrijver, theatermaker en theaterdocent)

“Voordat ik met een loopbaan APK traject begon, had ik een gevoel van stagnatie in mijn carrière. Met behulp van Marcella heb ik een realistische scan kunnen maken van mijn professionele en persoonlijke situatie. We hadden een goeie klik. Door haar natuurlijke empathische houding kwamen de punten waarop ik mijn aandacht moest richten meteen naar voren. Onze gesprekken waren constructief en verhelderend en bovendien resulteerden ze in concrete en eenvoudige actie. Ik zit nu met meer vertrouwen in een veranderingsproces.”
Ludovic 48 (Zanger)

“In mijn traject wilde ik graag dat er gekeken ging worden naar mijn chronische onzekerheid. Ik had het gevoel dat ik (bewust of onbewust) mijn eigen ruiten aan het ingooien was en niet verder kwam in mijn werk. Voor mij was het heel onduidelijk waarom dit steeds gebeurde. In drie sessies ben ik er achter waarom ik bepaalde patronen hanteer en heb ik van Marcella de tools gekregen om bepaalde vraagstukken aan te vliegen mochten ze zich weer voordoen. Hierdoor sta ik steviger in mijn schoenen en belangrijker; heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben. Ik zou Marcella van harte willen aanraden omdat ze zeer oprecht en geïnteresseerd is. Ze is enthousiast en dit werkt heel aanstekelijk. Ik voelde me meteen veilig in haar coaching en voelde me vooral heel erg gezien. Zonder twijfel zou ik opnieuw bij haar aankloppen voor een coachingstraject, mocht dit nodig zijn.”
Juliette 33 jaar (scenograaf)

“Door de prettige en open gesprekken met Marcella kreeg ik inzicht in mijn situatie en ontdekte ik hoe ik door los te laten de energie weer kan laten stromen. Marcella gaf me de ruimte om na te denken en mijn gedachten goed te formuleren. De opdrachten vormden een goede aanvullingen op de gesprekken; ze dwongen me diep na te denken over vastgeroeste patronen en gedachten. Dit was soms confronterend, maar door de begeleiding van Marcella werd de confrontatie iets positiefs.”
Irene 30 jaar

“Marcella heeft mij veel inzichten gegeven in de keuzes die ik (tot op dat moment) in mijn werk gemaakt had, en op weg geholpen bij het nadenken over of en hoe ik hierin verder moest. Het door haar gebruikte koerstraject was zeer bruikbaar, ook voor freelancers zoals ik die niet helemaal in het reguliere arbeidsloopbaan-plaatje passen. Marcella’s kennis van en inzicht in de culturele sector was voor mij een groot pluspunt. Ze luistert goed en reflecteert meteen op wat je gezegd hebt, zonder je daarbij een specifieke richting in te willen duwen. Haar oprechte interesse en rustige manier van werken zorgen ervoor dat je je meteen prettig voelt bij haar.”
Jedidjah 36 jaar

“Een loopbaantraject, helemaal ‘op maat gemaakt’, wat me nieuwe inzichten, duidelijkheid en een concreet nieuw loopbaanperspectief heeft gegeven. Een intensief traject vol ontdekkingen over mezelf en over wat ik echt belangrijk vind in het leven. Marcella heb ik ervaren als een erg fijne en integere begeleider die zich helemaal inzet en waarbij je volkomen jezelf kunt zijn.”
Esther 25 jaar

“Tijdens de loopbaanbegeleiding ben ik mezelf nog beter gaan kennen door alle inzichten die ik opgedaan heb. De oefeningen zijn heel concreet en stimuleren je verder te kijken dan je gewend bent.
Marcella heeft het talent om het onbewuste zichtbaar en voelbaar te maken, waardoor ik ben gaan snappen wat mijn intuïtie mij probeert te vertellen. Mede dankzij haar heb ik geleerd om naar mezelf te luisteren en kan ik nu beter kiezen wat ik wel en niet wil.”
Meriam 31 jaar

“In 6 sessies heb ik met Marcella het Koerstraject doorlopen. Marcella is een sympathieke, empathische vrouw met een luisterend oor maar ook een spiegel voorhoudend. Samen zijn we op zoek gegaan naar wie ik nu echt ben en wat ik wil. Niet altijd makkelijk maar door de veiligheid die zij mij bood heb ik veel dingen durven aangaan en echt stappen gezet”.
Nicole 55 jaar