HARD WERKEN, NIET ZEUREN?

Uit het onderzoek ‘een leven lang dansdocent’ naar de werkbelasting van dansdocenten (Jacques van Rossum 2002), blijkt dat lesgeven een zwaar beroep is.

“Normaliter zijn dansdocenten niet in staat om tot aan hun pensioengerechtigde leeftijd te werken als dansdocent.” Jacques van Rossum

Traditioneel wordt er veel aandacht besteedt aan het fysieke aspect van het werk. Een gezonde beroepspraktijk kent echter naast een fysieke- ook een mentale component: werken in de avonduren en weekenden, het combineren van meerdere parttime aanstellingen en je concentreren tijdens een les vragen ook om de nodige energie. Deze aspecten zijn van invloed op de (werk)beleving en hebben effect op je functioneren.

“Ik zie niet meer hoe ik verder moet… Ik viel in een diep gat…”

Ik kom zelf uit de beroepspraktijk en ken het vak van binnenuit. Uit (eigen) ervaring weet ik dat de werkbelasting erg hoog kan zijn en dat je waarschuwingssignalen wél serieus moet nemen anders het gaat mis. Soms is er geen sprake meer van verbetering of herstel maar moet er uitgekeken worden naar ander werk. Wat dan?

  • Ben jij door al het harde werken het contact met jezelf verloren?
  • Komt er weinig terecht van je plannen?
  • Mis je inspiratie?
  • Heb je het gevoel niet (meer) op de goede plek te zitten?
  • Heb je last van vermoeidheid of overbelasting?
  • Wil jij gezien je leeftijd of omdat je lichaam het niet meer aan kan je heroriënteren op de arbeidsmarkt?

Dan kun je waarschijnlijk wel wat hulp gebruiken van iemand die het zelf allemaal heeft meegemaakt. In mijn praktijk begeleid ik je naar een nieuw perspectief in je loopbaan en help jou je eigen keuzes te (leren) maken.

“Het is mijn droom dat er voor dansdocenten een omscholingsregeling wordt ingesteld, net als dat voor dansers het geval is.” Marcella van Megen

Elk traject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Daarna volgt een serie gesprekken (meestal zes tot acht) die afgestemd zijn op jouw behoefte en thema’s die jouw interesse hebben. Het resultaat is een persoonlijk- en professioneel profiel waarin jij jezelf en je loopbaan mogelijkheden volledig herkent. Je realiseert je dat je zelf je loopbaan kan sturen en hoe werk weer een bron van energie en inspiratie kan worden.  

Wat zijn de kosten?
Een volledig traject (op basis van acht gesprekken) bedraagt:

– voor werkgevers en zakelijke klanten €1.452,- (excl. 21% BTW)
– voor particulieren, zzp-ers en studenten hanteer ik een andere tarief. Neem hierover contact mij op.