Omarm verandering

Ontdek nieuwe perspectieven

Maak werk van wat je wilt

…. vanuit verbinding met je hoofd, hart en lichaam

Je staat er niet alleen voor

Als professional in de culturele en creatieve sector is werk doorgaans een bron van energie en inspiratie. Toch kan er een situatie ontstaan waardoor jij je wilt of moet heroriënteren op je loopbaan. Denk bijvoorbeeld aan een reorganisatie, een andere artistieke visie of het vertrek van een collega. Maar ook persoonlijke omstandigheden, zoals fysieke klachten of een gebrek aan aandachtige waardering en uitdaging in de eigen organisatie kunnen van invloed zijn op jouw (werk)beleving en impact hebben op jouw motivatie en ertoe leiden dat je verder wilt kijken.

Je merkt dat er gedachten bij je opkomen

^

Past dit werk nog wel bij mij?

^

Wil ik zo doorgaan tot aan mijn pensioen?

^

Is het tijd voor een nieuwe uitdaging hier of juist elders?

Dan kan het fijn zijn als iemand je daarbij helpt.

Life isn’t about waiting for the storm to pass, it’s about learning to dance in the rain

– Vivian Greene-

Holistische coaching & begeleiding

Ik bied verschillende vormen van ondersteuning bij al jouw (loopbaan) vragen. De begeleiding hierbij is holistisch gestuurd. Dat betekent dat ik werk vanuit een samenhang tussen denken, voelen en doen. Je ontdekt hoe je door hoofd, hart en lichaam te verbinden, jouw performance op de werkvloer kan verbeteren. Soms is daar een drastische omslag voor nodig, maar veel vaker gaat het om een subtiele koerswijziging.

Wanneer je de juiste koers gevonden hebt, kan je dat herkennen aan een gevoel van opluchting. Je nieuwe loopbaanperspectief staat je helder voor de geest: je weet ineens hoe het zit en wat er voor nodig is om dat te bereiken. Het voelt simpelweg goed.

Zoiets als thuiskomen nadat je lang bent weggeweest.

Individuele coaching

Versterk je innerlijk kompas. Je leert jezelf (echt) kennen, en jouw werkzaamheden en andere activiteiten in balans te brengen.

Inspiratie

Hier vind je tips en boeken die inspireren.

Loopbaan coaching

Bewust sturing en richting geven aan je leven en je loopbaan. Ik begeleid jou naar een nieuw perspectief in je loopbaan en help je je eigen keuzes te (leren) maken. 

Welkom! Ik ben Marcella van Megen

Ik ben er om jou te ondersteunen en begeleiden bij het maken van belangrijke carrière keuzes, ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het overwinnen van obstakels die jouw groei belemmeren.

Voor mij gaat coaching over bewustwording, regie nemen en leren luisteren naar je intuïtie. Als het (l)even anders loopt dan je had gedacht of verwacht, bedenk dan dat elke verandering een kans tot leren en ontwikkelen biedt.

Het gaat er niet om dat jij moet veranderen, maar dat je je bewust wordt dat het ook anders kan. Dit schept ruimte voor nieuwe mogelijkheden.

Waar krijg je energie van?

Ik geloof in het creatieve vermogen en de veerkracht van mensen en organisaties. Werkelijke verandering komt van binnenuit en begint bij jezelf, maar vaak zitten belemmerende overtuigingen of vastgeroeste denkpatronen ons in de weg en bereiken we niet het gewenste resultaat.

Positief veranderen gaat over het creëren van beweging in gewoontepatronen en zelf richting kiezen. Belangrijk is dat je tot een keuze komt waar je achter staat en dat je iets doet waar je energie van krijgt zodat je er weer tegenaan kan.

Inspirerende klantverhalen

Jedidjah:
Marcella heeft mij veel inzichten gegeven in de keuzes die ik (tot op dat moment) in mijn werk gemaakt had en op weg geholpen bij het nadenken over of en hoe ik hierin verder moest. Het door haar gebruikte koerstraject was zeer bruikbaar, ook voor freelancers zoals ik die niet helemaal in het reguliere arbeids-loopbaan-plaatje passen…

Renate:
Voordat ik bij Marcella kwam was ik na 20 jaar veranderd van baan en ik wist al snel dat deze baan niet de baan was die bij me paste. Daarvoor dacht ik geen loopbaancoaching nodig te hebben maar doordat ik niet wist hoe nu verder heb ik haar expertise ingeschakeld…
Niki:
Mijn werk en vooral mijn functie was op papier precies het gene wat ik dacht leuk te vinden, maar in de praktijk voelde ik me daar steeds minder goed bij. Door veranderende omstandigheden in de organisatie ben ik doorgeschoven naar een andere functie die me dus zeker wel aansprak maar in de uitvoering niet geheel bij mij paste…

Zet de eerste stap

Ben jij bereid jouw vragen en wensen serieus te nemen en spreekt een betrokken, alomvattende en professionele begeleiding je aan? Wacht dan niet tot iemand anders je in beweging brengt, maar zet zelf de eerste stap! Neem contact met mij op voor vragen of het plannen van een kennismakingsgesprek.  

Our deepest fear is not that we are inadequate.
Our deepest fear is that we are powerful beyond measure.
It is our light, not our darkness that most frightens us.

-Marianne Williamson-