Over mij

cropped-portretten.jpg

Ik ben mijn loopbaan begonnen als dansdocent en gedurende tien jaar heb ik lesgegeven aan verschillende leeftijdsgroepen. Na een opleiding aan de HKU heb ik mij omgeschoold tot manager culturele instellingen om vervolgens hoofd van de dansschool van Centrum voor de Kunsten Eindhoven (CKE) en later zakelijk en artistiek leider van Stichting Danscentrum Utrecht (DCU) te worden.  In ruim 30 jaar die ik werkzaam ben geweest binnen de kunst- en cultuureducatie heb ik ruime ervaring opgedaan op het gebied van beweging en bewustzijn binnen organisaties: leiderschap, beleids- en teamontwikkeling, creativiteit en kwaliteit. In 2013 heb ik de beroepsopleiding tot loopbaancoach bij Vista Nova afgerond en sinds dien ben ik werkzaam als gediplomeerd loopbaancoach in mijn eigen praktijk. Om de kwaliteit van mijn dienstverlening te verbeteren heb ik onlangs  de tweejarige opleiding tot Enneagram, TA en NLP practitioner bij Corael opleidingen, met succes, afgerond. 

Mijn keuze voor het vak loopbaanadviseur getuigt van mijn grote interesse in de menselijke factor binnen organisaties. Wat beweegt mensen en wat motiveert iemand? Wat heeft iemand nodig om tot bloei te komen en in balans te blijven? Dat zijn vragen die mij interesseren.

“Als loopbaanadviseur ontmoet ik mensen die de kwaliteit van hun huidige werk of werksituatie willen evalueren en op grond daarvan zo nodig willen veranderen. Ik heb gemerkt dat een veranderingsproces niet lineair, maar eerder spiraalsgewijs verloopt. Ik zie mensen een beweging naar binnen maken, zich verbinden met zichzelf en de dingen die ze echt belangrijk vinden. De vorm van een spiraal vind ik een prachtige metafoor voor dit proces.”

De spiraal is een veel voorkomende vorm in de natuur, wetenschap en kunst. Denk maar aan het slakkenhuis, ons DNA, een springveer of de gulden snede. De spiraal is ook een symbool van kracht. Om je een voorstelling te maken van deze kracht, moet je je het beeld van een draaikolk eens voor de geest halen, waarbij de spiraalvormige beweging je naar het middelpunt leidt en weer terug misschien. Net als dansende derwisjen die naar het middelpunt van de spiraal kunnen reizen en eruit terugkomen met de magische kracht van hun keuze.

“Het is vanuit dit besef en mijn dansachtergrond dat ik mensen begeleid naar een nieuw perspectief in hun loopbaan en ze help hun eigen keuzes te (leren) maken”.