Over mij

Welkom! Mijn naam is Marcella van Megen en ik ben er om jou te ondersteunen en begeleiden bij het maken van belangrijke carrière keuzes, ontdekken van nieuwe mogelijkheden en het overwinnen van obstakels die jouw groei belemmeren.

Voor mij gaat coaching over bewustwording, regie nemen en leren luisteren naar je intuïtie. Als het (l)even anders loopt dan je had gedacht of verwacht, bedenk dan dat elke verandering een kans tot leren en ontwikkelen biedt. Het gaat er niet om dat jij moet veranderen maar dat je je bewust wordt dat het ook anders kan. Dit schept ruimte voor nieuwe mogelijkheden en invalshoeken.

De expertise die ik meeneem is 30 jaar praktijkervaring in het begeleiden, leiden en coachen van professionals in de kunst en cultuursector. Mijn keuze voor het vak loopbaancoach getuigt van mijn grote interesse in de menselijke factor binnen organisaties. Wat beweegt mensen en wat motiveert iemand?  Wat heeft iemand nodig om tot bloei te komen en in balans te blijven? Dat zijn vragen die mij interesseren.

Sinds 2012 ben ik werkzaam als gediplomeerd loopbaan coach in mijn eigen praktijk en ik doe dit werk nog steeds met heel veel plezier. Als loopbaancoach ontmoet ik mensen die de kwaliteit van hun huidige werk of werksituatie willen evalueren en op grond daarvan zo nodig willen veranderen. Ik heb gemerkt dat een veranderingsproces niet lineair, maar eerder spiraalsgewijs verloopt. Ik zie mensen een beweging naar binnen maken, zich verbinden met zichzelf en de dingen die ze echt belangrijk vinden. De vorm van een spiraal vind ik een prachtige metafoor voor dit proces.

De spiraal is een veel voorkomende vorm in de natuur, wetenschap en kunst. Denk maar aan het slakkenhuis, ons DNA of de gulden snede. De spiraal is ook een symbool van kracht. Om je een voorstelling te maken van deze kracht, moet je je het beeld van een draaikolk eens voor de geest halen, waarbij de spiraalvormige beweging je naar het middelpunt leidt en weer terug misschien. Net als dansende derwisjen die naar het middelpunt van de spiraal kunnen reizen en eruit terugkomen met de magische kracht van hun keuze.

Het is vanuit dit besef en mijn dansachtergrond dat ik mensen begeleid naar een nieuw perspectief in hun leven en loopbaan en ze help hun eigen antwoorden te vinden en eigen keuzes te (leren) maken.

Ik kom zelf uit de beroepspraktijk en ken het vak van binnenuit. Mijn opleiding heb ik gevolgd aan de Rotterdamse Dansacademie (Codarts). In 1990 ben ik afgestudeerd als dansdocent met specialisatie moderne dans, jazzdans en tapdans. Na mijn studie heb ik gewerkt bij CKE-dansschool. Fysiek omstandigheden vroegen erom het roer om te gooien. Via een opleiding aan de HKU heb ik mij omgeschoold tot manager culturele instellingen om vervolgens hoofd van CKE-dansschool en later zakelijk en artistiek leider van Stichting Danscentrum Utrecht te worden.

Of het nu was vanuit mijn rol als dansdocent, zakelijk en artistiek leider of als zelfstandig loopbaancoach, mensen motiveren tot groei is de rode draad in mijn werkende leven. Naast anderen motiveren tot groei blijf ik mezelf ook continu ontwikkelen. Zo heb ik onlangs de opleiding tot Enneagram, TA en NLP practitioner met succes, afgerond en start ik komend jaar met de master coaching&counseling bij Corael opleidingen in De Bilt.