Asides

Hart aan het werk

Hart aan het werk – voorkom burnout
Carien Karsten omschrijft helder en analytisch over het stellen van een diagnose, de impact van stress op het lichaam, de manier waarop je de situatie of gebeurtenis interpreteert en verwerkt. Met veel oefeningen en testjes om zelf je ontwikkeling te volgen.
ISBN 978 90 389 1788 7

De Creatiespiraal

-De Creatiespiraal- natuurlijke weg van wens naar werkelijkheid
Zoals er in de natuur een vaste route is van bloesem naar vrucht, zo is er volgens Marinus Knoope een natuurlijke weg waarlangs mensen tot realisatie komen van wat er in de kern reeds aanwezig is.
ISBN 978 90 8046771 2

Loopbaanzelfsturing

-Loopbaanzelfsturing- Bezieling en vitaliteit
Adriaan Hoogendijk beschrijft in dit praktische handboek zijn methode voor het zelf richting geven aan je loopbaan. Vanuit verschillende invalshoeken en door middel van vragen, opdrachten en instrumenten breng je in kaart wat je precies wilt creƫren, wat je vitaliteit oproept en hoe je loopbaan zo veel mogelijk kan aansluiten bij wat jou fascineert.
ISBN 978 90 470 0073 0

Een levensregel voor beginners

-Een levensregel voor beginners- Benedictijnse spiritualiteit voor het dagelijkse leven
In dit boek past Wil Derkse de moastieke geloften toe op het leven binnen organisaties en gaat in op benedictijns leiderschap (mensen stimuleren tot groei), benedictijnse ’tijdsmanagement’: de moeilijke kunst van het beginnen, de nog moeilijker kunst van het ophouden, en de moeilijkste kunst van het vinden van de juiste houding tussen beginnen en het ophouden, waardoor je het nooit meer ‘druk’ hebt.
ISBN 90 209 4184 4

the Artist’s Way

-The Artist’s Way- Vind je eigen inspiratie
Julia Cameron beschrijft in dit werkboek een praktische methode om in twaalf weken de verschillende blokkades die onze creatieve vermogens in de weg staan, op te heffen. Een waardevolle en inmiddels wereldwijd door velen beproefde methode om (weer) in contact te komen met je eigen creativiteit.
ISBN 90 6038 482 2