LOOPBAAN COACHING

  • Ik heb het gevoel niet (meer) op de goede plek te zitten. Welke richting wil ik op?
  • Ik mis uitdaging. Wat wil ik op professioneel vlak nog bereiken?
  • Ik dreig mijn baan te verliezen. Wat betekent deze verandering voor mij?
  • Ik wil me heroriënteren op de arbeidsmarkt. Hoe bepaal ik mijn koers?
  • Ik ben, na een reorganisatie, ontslagen. Wat nu?

Bij veranderingen of stagnaties, al dan niet gedwongen door omstandigheden, kan de verantwoordelijk voor het nemen van een besluit een grote druk op je leggen. Vaak kom je er met behulp van familie, vrienden of collega’s wel uit. Maar soms heb je het gevoel dat je eindeloos in cirkeltjes blijft ronddraaien zonder vooruit te komen. Dan kan het fijn zijn als iemand je weer in beweging brengt.   

Doel en resultaat
Loopbaan coaching is erop gericht jou te begeleiden naar een nieuw perspectief in je loopbaan en je te helpen je eigen keuzes te (leren) maken. Ik maak daarbij gebruik van het koerstraject geïnspireerd op de methode Hoogendijk.

Tijden het koerstraject leer je bewust sturing en richting geven aan je loopbaan door eerst stil te staan in het heden en te reflecteren op het verleden. Je brengt in kaart wie je nu bent (jouw kwaliteiten, waarden en drijfveren) en wat je kan (kennis, vaardigheden en competenties). Vervolgens werp je een blik in de toekomst (dromen, wensen en aspiraties) en maak je een vertaalslag van jouw inzichten naar doelen voor korte en langtermijn.  

“Voordat ik bij Marcella kwam was ik na 20 jaar veranderd van baan en ik wist al snel dat deze baan niet de baan was die bij me paste. Daarvoor dacht ik geen loopbaan coaching nodig te hebben maar doordat ik niet wist hoe nu verder heb ik haar expertise ingeschakeld.  Marcella bood me elke sessie weer de juiste tools die ik nodig had om helderheid te krijgen over mijn loopbaan. Zo hielp ze me inzicht geven in mijn denkpatronen en deze te doorbreken. Daarnaast hielp ze me inzicht te geven in mijn krachten en valkuilen zodat ik deze helder kon vertalen naar mijn profielbeschrijving en tijdens de sollicitatiegesprekken die ik daarna had.

Zonder Marcella had ik nooit zo snel de stappen doorlopen. Samen met haar kon ik mij volledig focussen op mijn loopbaan en Marcella wist elke bijeenkomst helder te krijgen waar mijn vraag zat en de juiste werkvormen aan dat moment te koppelen. Dat maakt haar werkwijze uniek. Ze weet precies op het juiste moment de juiste werkvorm aan te bieden en draait geen systeempje af. Daarnaast had ik een ontzettend goede klik met Marcella. Ze is lief en oprecht geïnteresseerd in mij geweest en nadat ik mijn droombaan had gevonden vierde ze mijn succes met me mee. Ik zou iedereen een dergelijk proces met haar gunnen. Ik ben Marcella ontzettend dankbaar.”
Renate 49 jaar, Teammanager Rijksmuseum

Dit krijg je
Elk traject wordt voorafgegaan door een intakegesprek om wederzijdse verwachtingen af te stemmen, de hulpvraag te formuleren en te beslissen of coaching een oplossing kan zijn. Daarna kan gestart worden met het coachtraject. Hierbij staan de volgende uitgangspunten centraal:

– Inventarisatie van jouw(studie)loopbaan tot nu toe;
– Onderzoek van jouw biografisch perspectief en het effect daarvan op jouw kwaliteit en effectiviteit in het heden;
– Bewustworden van jouw verworven kennis, vaardigheden en competenties;
– Inzicht krijgen en innerlijke drijfveren en wat dit betekent voor de keuzes die je maakt in je werk en je leven;
– In verbinding blijven met jezelf en wat je echt belangrijk vindt;
– Herkennen van blokkades die je ervan weerhouden te doen wat je graag wilt doen;
– Leren doelen te stellen  voor de toekomst en deze ook uitwerken;
– Afsluitend gesprek en evaluatie.

Een volledig koerstraject omvat zes tot acht sessies van anderhalf tot twee  uur. Korte stukken theorie worden tijdens de sessies afgewisseld met oefeningen. Tussen de sessies ga je aan de slag met opdrachten. Het gehele traject beslaat ongeveer drie tot vier maanden. 

“In 6 sessies heb ik met Marcella het koerstraject doorlopen. Marcella is een sympathieke, empathische vrouw met een luisterend oor maar ook een spiegel voorhoudend. Samen zijn we op zoek gegaan naar wie ik nu echt ben en wat ik wil. Niet altijd makkelijk maar door de veiligheid zie zij mij bood heb ik veel dingen durven aangaan en echt stappen gezet.”
Nicole 55 jaar

Samenvatting
Of je nu een (nieuwe) start wilt maken, wilt doorgroeien in je huidige functie of een ervaren professional bent die zijn of haar loopbaan eens onder de loep wil nemen, het koerstraject is een krachtig middel om je te helpen jouw bestemming te vinden en jouw koers voor de toekomst te bepalen. Naast een volledig koerstraject bied ik Loopbaan APK en Loopbaan adviesgesprekken aan. Welk traject past het beste bij jouw wensen en behoeften?

Loopbaan koerstraject
Een volledig koerstraject is erop gericht jou te begeleiden naar een nieuw perspectief in je loopbaan en je te helpen je eigen keuzes te (leren) maken. Het gehele traject beslaat ongeveer drie tot vier maanden en omvat zes tot acht 1 op 1 sessies van anderhalf tot twee uur.
Een volledig Loopbaan koerstraject op basis van acht sessie bedraagt €1.200,- (excl. 21% BTW)* 

Loopbaan APK
Een Loopbaan APK traject is erop gericht een goede balans te creëren tussen aandacht voor jezelf, voldoende uitdaging en plezier in je werk en je leven. Iets wat je met enige regelmaat doet om te kijken of je nog wel goed bezig bent. Een Loopbaan APK traject is een maatwerk traject waarbij we de inhoud bepalen op basis van jouw behoefte en thema’s die jouw interesse hebben.
Een Loopbaan APK trajcet op basis van drie sessies van 90 minuten bedraagt €540,- (excl. 21% BTW)*

Loopbaan adviesgesprek
Een loopbaan adviesgesprek is erop gericht jou beter inzicht te geven in jouw talenten en mogelijkheden. Een adviesgesprek omvat één 1 op 1 sessie van 120 minuten en bedraagt €240,- (excl. 21% BTW)*

*De hier bovenstaande prijzen zijn voor werkgevers en zakelijke klanten. Voor particulieren, zzp-ers en studenten hanteer ik een andere tarief. Neem hierover contact met mij op.

“In mijn traject wilde ik graag dat er gekeken ging worden naar mijn chronische onzekerheid. Ik had het gevoel dat ik (bewust of onbewust) mijn eigen ruiten aan het ingooien was en niet verder kwam in mijn werk. Voor mij was het heel onduidelijk waarom dit steeds gebeurde. In drie sessies ben ik er achter waarom ik bepaalde patronen hanteer en heb ik van Marcella de tools gekregen om bepaalde vraagstukken aan te vliegen mochten ze zich weer voordoen. Hierdoor sta ik steviger in mijn schoenen en belangrijker; heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben. Ik zou Marcella van harte willen aanraden omdat ze zeer oprecht en geïnteresseerd is. Ze is enthousiast en dit werkt heel aanstekelijk. Ik voelde me meteen veilig in haar coaching en voelde me vooral heel erg gezien. Zonder twijfel zou ik opnieuw bij haar aankloppen voor een coachingstraject, mocht dit nodig zijn.”
Juliette 33 jaar (scenograaf)

Heb jij het gevoel dat je in cirkeltjes blijft ronddraaien en niet echt verder komt. Vind jij dat je alles zelf moet oplossen en durf je niet om hulp te vragen? Stop met tobben en wachten op betere tijden en gun jezelf een tijd van bezinning op je loopbaan. Neem gerust contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken.