Werkwijze

Bewustwording en beweging

Ik begeleid mensen naar een nieuw perspectief in hun loopbaan. Ik maak daarbij gebruik van het koersonderzoek geïnspireerd op de methode Hoogendijk. Dit is een unieke, bewezen methode voor het vinden van antwoord op werk gerelateerde vragen.

“Belangrijk is dat je tot een keuze komt waar je achter staat en dat je iets doet waar je energie van krijgt”

Naast verschillende visualisatie-, schrijf-, en onderzoeksopdrachten die in het koersonderzoek verweven zitten worden lichaam en gevoel erbij betrokken. Ons eigen lichaam is een belangrijk levens- en ervaringsterrein dat we vaak niet opmerken, negeren of zelfs vergeten. Toch is het een belangrijke bron van informatie.
Neem bijvoorbeeld je ademhaling. Emoties en stress hebben effect op je ademhaling. Als je schrikt houd je de adem in. Als je van de schrik bekomen bent, slaak je een zucht van verlichting. Werken met het lichaam en gevoel vormen een integraal onderdeel van het koersonderzoek. Ik help je leren luisteren naar, en vertrouwen op wat het lijf te vertellen heeft. Daarna trekken we tijd uit om te ‘horen’ wat ons diepere zelf ons te zeggen heeft.

Belangrijk is dat je tot een keuze komt waar je achter staat en dat je iets doet waar je energie van krijgt. Dit herken je aan een gevoel van bevrijding en blijdschap, je nieuwe loopbaanperspectief staat je helder voor de geest: je weet ineens hoe het zit en het voelt simpelweg goed. Zoiets als thuiskomen nadat je lang bent weggeweest.